Na Ekonomskom fakultetu Brčko promovisan projekat EUNORS i monografija „Život i djelo Hasan Hanić“

U amfiteatru Ekonomskog fakulteta Brčko održana je promocija monografije „Život i djelo Hasan Hanić“ koja bi trebalo da pokaže mladima koliko se radom, planom i organizacijom mogu ostvariti dobri rezultati na akademskom, naučnom, poslovnom i životnom planu.

Profesor Hanić je 1971. godine proglašen za najbolјeg studenta svih fakulteta Grada Beograda, osnivač je i dekan Beogradske bankarske akademije u saradnji sa Ekonomskim instututom Beograd.

Takođe, nekadašnji profesor brčanskog Ekonomskog fakulteta dr Hasan Hanić izabran je i za pet najbolјih profesora Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Jedan od govornika na promociji, koja je održana 5. marta, bio je i dekan Ekonomskog fakulteta Brčko doc. dr Srđan Lalić koji je imao samo riječi hvale za ovog istaknutog naučnog radnika. Dekan Lalić osvrnuo se  na uspjehe Ekonomskog fakulteta Brčko, te je govorio i o aktivnostima projekta EUNORS jer je Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedan od članova konzorcijuma Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske (EUNORS).

Članovi Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske, osim Univerzitetа u Istočnom Sarajevu, su  Privredna komora Republike Srpske, Univerzitet u Banjoj Luci i Inovacioni centar Banja Luka. Posmatrači aktivnosti EUNORS-a su Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, Ministarstvo finansija i Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, dok je Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća koordinator projekta.

Promociji su prisustovali srednjoškolci, studenti, privrednici, profesori kao i predstavnici vlasti Brčko distrikta.