Одржан састанак руководства ФПМ Требиње и представника привреде Града Требиње

На Факултету за производњу и менаџмент Требиње одржан је састанак руководства Факултета са представницима привреде Града Требиње, на којем је било ријечи о свеобухватнијој и садржајнијој сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву  са привредом на плану образовног профилисања кадра за потребе тржишта рада.

Састанку, одржаном 2. марта у организацији ФПМ, присуствовали су представници градске администрације и привредних колектива Града, представници Подручне привредне коморе, Завода за запошљавање и директори средњих школа у Требињу.

Састанак је приређен са циљем да се оствари што боља сарадња Факултета и Универзитета у цјелини и требињске привреде,  поштујући  стратегију Универзитета која промовише сарадњу вискокошколских установа и привреде, а укључује заједничко аплицирање на пројекте, организовање семинара, научних конференција, интензивније укључивање студената у рјешавање проблема пословања кроз стручну праксу и низ других активности.

Факултет је кроз краћу презентацију представио своје могућности, након чега је услиједио низ приједлога будуће сарадње Факултета за производњу и менаџмент и привредних колектива. Заједнички став је да је задржавање високих академских стандарда на Факултету предуслов за сваку будућу сарадњу.

Посебно је истакнут значај постојања Алумни клуба, кроз који је јасно видљиво колико успјешно су се стручни кадрови, дипломци Факултета за производњу и менаџмент, укључили у савремене привредене токове, али исто тако и редовно праћење како да  наставни програми буду што компатибилнији и са савременим трендовима пословања , производње и тржишта рада.

Бранка Ратковић, генерални директор ИАТ-а, рекла је да од оснивања ФПМ 1995. године до данас Индустрија алата са овом образовном установом остварује одличну сарадњу, те да велики број младих стручњака дошао је са Факултета за производњу и менаџмент.

Заједнички је став да су дипломци Факултета за производњу и менаџмент данас успјешни привредници од којих је већина на најодговорнијим позицијама у фирмама и друштвеним колективима. Један од основних закључака састанка био је формирање тима који би био састављен од представника Факултета, привреде и Града Требиње, са циљем јачања сарадње привреде и Универзитета.

Представници градске управе су дали потпуну подршку оваквом концепту развоја Факултета и изразили спремност за учешће  и подршку у свим активностима које иницира Универзитет.

У име Факултета, састанку су присуствовали декан ФПМ проф. др Душан Јокановић, продекан за наставу проф. др Обрад Спаић, продекан за научно-истраживачки рад доц. др Мирјана Миљановић, члан сената Универзитета доц. др Љерка Јефтић, руководилац другог циклуса студија доц. др Будимирка Мариновић и секретар факултета Милијана Готовина.

У име Града Требиње, присуствовали су начелник за привреду Раденко Драшковић и начелник за друштвене дјелатности Зоран Милошевић.