Старт / Вијести - Медицински факултет / Потписан Споразум о сарадњи између Медицинског факултета Фоча и ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске

Потписан Споразум о сарадњи између Медицинског факултета Фоча и ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске

Представници Медицинског факултета Фоча Универзитета у Источном Сарајеву и ЈЗУ Института за јавно здравство Републике Српске потписали су 1. фебруара Споразум о сарадњи у области науке и истраживања, наставне и здравствене дјелатности, размјене искустава и научних информација, заједничког рада на пројектима  и других  облика сарадње.

Споразум су потписали декан Медицинског факултета проф. др Милан Кулић и директор Института за јавно здравство Републике Српске мр сц. мед Миодраг Марјановић.

Споразум о сарадњи ће унаприједити рад и једне и друге институције. Посебно ће допринијети бољем знању студената Медицинског факултета, превасходно у области јавног здравља, а индиректно и бољем јавном здрављу у земљи.

С обзиром на мисије једне и друге институције потписнице уговора, у наредној периоду се може очекивати низ активности на пољу промоције здравља и превенције болести.