Позив за учешће на 12. Међународној студентској недјељи у Београду

Организација „Свјетски омладински талас“ отворила је пријаве за учешће на 12. Међународној студентској недјељи у Београду 2018 (ISWiB – International Student Week in Belgrade).

Мото овогодишње Међународне студентске недјеље је „Преузми иницијативу“, а у периоду од 15. до 23. јула биће организовано десет радионица из различитих области.

Пријаве су отворене до 28. фебруара 2018. године у 23:59 часова.

Међународна недјеља студената у Београду је фестивал интернационалног, едукативног и културног карактера, који сваке године окупи око 250 студената из више од 50 земаља свијета и представља највећи студентски фестивал тог типа у југоисточној Европи.

Организатори позивају све младе људе да, без устручавања, подијеле своје ставове и идеје са колегама из Индонезије, Норвешке, Мексика, Литваније, Русије, Нигерије, али и региона, изостављајући предрасуде, насиље, говоре мржње и ксенофобију.

„Ступите у контакт са изванредним стручњацима из различитих области и искористите стечено искуство за унапређење свог окружења или покретање сопственог пројекта!“, поручују организатори.

„Посебно охрабрујемо младе са хендикепом, као и припаднике других осјетљивих група, да се пријаве и учествују јер ће фестивал бити прилагођен њиима у циљу промовисања важности повезивања свих младих из Србије са вршњацима из земље и свијета, као и укључивања у све активности фестивала кроз инклузивне групе“, наводи се у позивном писму организатора.

Апликациони формулар доступан је на сајту: www.iswib.org или на Фејсбук страници: www.facebook.com/iswib.

Процес пријаве садржи два корака – попуњавање онлајн формулара и „Skype“ интервју на енглеском језику који ће бити одржани током фебруара и марта.

Услови за учествовање – учесник/ца треба да буде студент или дипломац који је недавно дипломирао, старости између 18 и 30 година и мора да испуни оба корака процеса пријаве.

Детаљније информације доступне су на званичном сајту фестивала: www.iswib.org

Прилог: Call for Application ISWiB 2018