Poziv za učešće na 12. Međunarodnoj studentskoj nedjelјi u Beogradu

 

Organizacija „Svjetski omladinski talas“ otvorila je prijave za učešće na 12. Međunarodnoj studentskoj nedjelјi u Beogradu 2018 (ISWiB – International Student Week in Belgrade).

Moto ovogodišnje Međunarodne studentske nedjelјe je „Preuzmi inicijativu“, a u periodu od 15. do 23. jula biće organizovano deset radionica iz različitih oblasti.

Prijave su otvorene do 28. februara 2018. godine u 23:59 časova.

Međunarodna nedjelјa studenata u Beogradu je festival internacionalnog, edukativnog i kulturnog karaktera, koji svake godine okupi oko 250 studenata iz više od 50 zemalјa svijeta i predstavlјa najveći studentski festival tog tipa u jugoistočnoj Evropi.

Organizatori pozivaju sve mlade lјude da, bez ustručavanja, podijele svoje stavove i ideje sa kolegama iz Indonezije, Norveške, Meksika, Litvanije, Rusije, Nigerije, ali i regiona, izostavlјajući predrasude, nasilјe, govore mržnje i ksenofobiju.

„Stupite u kontakt sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristite stečeno iskustvo za unapređenje svog okruženja ili pokretanje sopstvenog projekta!“, poručuju organizatori.

„Posebno ohrabrujemo mlade sa hendikepom, kao i pripadnike drugih osjetlјivih grupa, da se prijave i učestvuju jer će festival biti prilagođen njiima u cilјu promovisanja važnosti povezivanja svih mladih iz Srbije sa vršnjacima iz zemlјe i svijeta, kao i uklјučivanja u sve aktivnosti festivala kroz inkluzivne grupe“, navodi se u pozivnom pismu organizatora.

Aplikacioni formular dostupan je na sajtu: www.iswib.org ili na Fejsbuk stranici: www.facebook.com/iswib.

Proces prijave sadrži dva koraka – popunjavanje onlajn formulara i „Skype“ intervju na engleskom jeziku koji će biti održani tokom februara i marta.

Uslovi za učestvovanje – učesnik/ca treba da bude student ili diplomac koji je nedavno diplomirao, starosti između 18 i 30 godina i mora da ispuni oba koraka procesa prijave.

Detalјnije informacije dostupne su na zvaničnom sajtu festivala: www.iswib.org

Prilog: Call for Application ISWiB 2018