Почеле припреме за реакредитацију Универзитета и акредитацију студијских програма

Проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић одржао је у уторак, 12. децембра, састанак са продеканима, секретарима и координаторима за осигурање квалитета са свих факултета и академија Универзитета, поводом припрема за реакредитацију Универзитета и акредитацију студијских програма.

Током састанка, проректор Бокоњић је представио критеријуме за акредитацију студијских програма првог и другог циклуса студија, док је координатор за осигурање квалитета мр Ненад Марковић презентовао образац чек листе за интерну евалуацију студијског програма развијен од стране Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске.

На састанку је договорена динамика и начин припреме Извјештаја о самоевалуацији Универзитета и студијских програма који ће бити предмет акредитације. Наглашено је да Универзитет у Источном Сарајеву, као прва јавна акредитована високошколска установа, поново први у Босни и Херцеговини улази у процес реакредитације Универзитета и акредитације студијских програма, због чега ће у овом првом циклусу за акредитацију бити одабрани најбољи студијски програми.

Реакредитација Универзитета и акредитација студијских програма вршиће се у складу са новим објављеним критеријумима за акредитацију високошколских установа и студијских програма у БиХ и обрасцем чек листе Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске.

Реакредитација Универзитета и акредитација студијских програма почеће у марту 2018. године, док је планирано да у што скоријем року започне израда самоевалуационих извјештаја.