Počele pripreme za reakreditaciju Univerziteta i akreditaciju studijskih programa

Prorektor za međunarodnu saradnju i osiguranje kvaliteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Dejan Bokonjić održao je u utorak, 12. decembra, sastanak sa prodekanima, sekretarima i koordinatorima za osiguranje kvaliteta sa svih fakulteta i akademija Univerziteta, povodom priprema za reakreditaciju Univerziteta i akreditaciju studijskih programa.

Tokom sastanka, prorektor Bokonjić je predstavio kriterijume za akreditaciju studijskih programa prvog i drugog ciklusa studija, dok je koordinator za osiguranje kvaliteta mr Nenad Marković prezentovao obrazac ček liste za internu evaluaciju studijskog programa razvijen od strane Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske.

Na sastanku je dogovorena dinamika i način pripreme Izvještaja o samoevaluaciji Univerziteta i studijskih programa koji će biti predmet akreditacije. Naglašeno je da Univerzitet u Istočnom Sarajevu, kao prva javna akreditovana visokoškolska ustanova, ponovo prvi u Bosni i Hercegovini ulazi u proces reakreditacije Univerziteta i akreditacije studijskih programa, zbog čega će u ovom prvom ciklusu za akreditaciju biti odabrani najbolјi studijski programi.

Reakreditacija Univerziteta i akreditacija studijskih programa vršiće se u skladu sa novim objavlјenim kriterijumima za akreditaciju visokoškolskih ustanova i studijskih programa u BiH i obrascem ček liste Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske.

Reakreditacija Univerziteta i akreditacija studijskih programa počeće u martu 2018. godine, dok je planirano da u što skorijem roku započne izrada samoevaluacionih izvještaja.