Старт / Вијести - Универзитет / Руководство Универзитета са представницима свих нивоа власти о приоритетима развоја Универзитета

Руководство Универзитета са представницима свих нивоа власти о приоритетима развоја Универзитета

Руководство Универзитета у Источном Сарајеву на челу са вршиоцем дужности ректора проф. др Стевом Пашалићем одржаће низ састанака са посланицима у Парламентарној скупштини Босне и Херцеговине, посланицима у Народној скупштини Републике Српске, градоначелницима и начелницима, на којима ће се разговарати о развоју Универзитета.

У наредном периоду биће одржана два састанка, и то први 8. децембра, у Бијељини и други састанак 15. децембра, у Источном Сарајеву, гдје ће се разговарати о питањима која су од највећег значаја за рад и развој Универзитета, а која су уједно важна и за развој градова и општина које гравитирају Универзитету.

Циљ одржавања састанака јесте да учесници својим ауторитетом, стручношћу и искуством допринесу расвјетљавању важних питања као што су, између осталог, популациона политика, индекс студентске искориштености градова и општина, потребе привреде за кадровским профилима, потребе за образовањем, а за шта је потребно укључивање свих нивоа власти и Универзитета.

Први састанак ће бити одржан у петак, 8. децембра, у сали Града Бијељина са почетком у 10.00 часова.

Други састанак ће бити одржан 15. децембра у сали Града Источно Сарајево.