Старт / Вијести - Универзитет / Унаприједити рад два јавна универзитета

Унаприједити рад два јавна универзитета

Министар просвјете и културе Републике Српске др Дане Малешевић разговарао је 27. новембра са вршиоцем дужности ректора Универзитета у Бањој Луци проф. др Радославом Гајанином и вршиоцем дужности  ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Стевом Пашалићем о актуелним питањима у области високог образовања и о раду ова два универзитета.

Ректори су информисали министра о стању на два јавна универзитета и плановима у наредном периоду. Истакнута је обострана спремност да се ради на унапређењу рада два јавна универзитета с циљем изналажења најбољих и најквалитетнијих рјешења.

Министар Малешевић је упознао ректоре са намјером Министарства да кроз рад на Закону о високом образовању унаприједи квалитет високог образовања. Он је указао на потребу да Закон о високом образовању буде усаглашен са Стратегијом развоја образовања Републике Српске.

Министар Малешевић је позвао ректоре да дају конструктиван допринос изради новог законског рјешења и нагласио отвореност Министарства просвјете и културе за разговор и заједничко рјешавање свих отворених питања на високошколским установама у Републици Српској.​

Извор – vladars.net