Start / Sva Obavještenja / Unaprijediti rad dva javna univerziteta

Unaprijediti rad dva javna univerziteta

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske dr Dane Malešević razgovarao je 27. novembra sa vršiocem dužnosti rektora Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslavom Gajaninom i vršiocem dužnosti  rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Stevom Pašalićem o aktuelnim pitanjima u oblasti visokog obrazovanja i o radu ova dva univerziteta.

Rektori su informisali ministra o stanju na dva javna univerziteta i planovima u narednom periodu. Istaknuta je obostrana spremnost da se radi na unapređenju rada dva javna univerziteta s cilјem iznalaženja najbolјih i najkvalitetnijih rješenja.

Ministar Malešević je upoznao rektore sa namjerom Ministarstva da kroz rad na Zakonu o visokom obrazovanju unaprijedi kvalitet visokog obrazovanja. On je ukazao na potrebu da Zakon o visokom obrazovanju bude usaglašen sa Strategijom razvoja obrazovanja Republike Srpske.

Ministar Malešević je pozvao rektore da daju konstruktivan doprinos izradi novog zakonskog rješenja i naglasio otvorenost Ministarstva prosvjete i kulture za razgovor i zajedničko rješavanje svih otvorenih pitanja na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj.​

Izvor – vladars.net