На Електротехничком факултету УИС-а отворена бесплатна школа програмирања за дјецу

Бесплатна школа програмирања за основце и средњошколце “CoderDojo” отпочела је са радом на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Школа је свечано отворена у петак, 10. новембра, на ЕТФ-у у присуству бројних полазника, родитеља, представника локалне заједнице, те организатора – представника Бит алијансе и ЕТФ-а.

Већ наредног дана полазници су почели са радом у рачунарским лабораторијама ЕТФ-а.

Школу ће у наредних шест седмица похађати 65 полазника, ученика основних и средњих школа, који ће савладати основне вјештине у областима веб програмирања и развоја апликација.

Наставу изводе студенти завршних година ЕТФ-а, са студијског програма Рачунарство и информатика, који су уједно чланови локалног IEEE студентског огранка и IEEE Computer Society.

Школа програмирања “CoderDojo” за дјецу узраста од 13 до 17 година трајаће до 16. децембра, а циљ ове школе је да пружи могућност учења програмских језика већ од најранијег дјетињства.

“CoderDojo” је свјетски покрет основан у Ирској, а током 2015. године више од 38.000 дјеце је похађало школе програмирања у више од 60 земаља свијета.