Na Elektrotehničkom fakultetu UIS-a otvorena besplatna škola programiranja za djecu

Besplatna škola programiranja za osnovce i srednjoškolce “CoderDojo” otpočela je sa radom na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Škola je svečano otvorena u petak, 10. novembra, na ETF-u u prisustvu brojnih polaznika, roditelјa, predstavnika lokalne zajednice, te organizatora – predstavnika Bit alijanse i ETF-a.

Već narednog dana polaznici su počeli sa radom u računarskim laboratorijama ETF-a.

Školu će u narednih šest sedmica pohađati 65 polaznika, učenika osnovnih i srednjih škola, koji će savladati osnovne vještine u oblastima veb programiranja i razvoja aplikacija.

Nastavu izvode studenti završnih godina ETF-a, sa studijskog programa Računarstvo i informatika, koji su ujedno članovi lokalnog IEEE studentskog ogranka i IEEE Computer Society.

Škola programiranja “CoderDojo” za djecu uzrasta od 13 do 17 godina trajaće do 16. decembra, a cilј ove škole je da pruži mogućnost učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva.

“CoderDojo” je svjetski pokret osnovan u Irskoj, a tokom 2015. godine više od 38.000 djece je pohađalo škole programiranja u više od 60 zemalјa svijeta.