Конкурс за Global UGRAD стипендије америчке владе за академску 2018/2019. годину

Глобални програм студентске размјене Global UGRAD (Global Undergraduate Exchange Program – Global UGRAD) који финансира Влада САД отворио је конкурс за стипендије за академску 2018/2019. годину.

Рок за пријаву заинтересованих кандидата је од 1. новембра до 31. децембра 2017. године (онлајн аплицирање врши се преко сајта Амбасаде Сједињених Америчких Држава  у Сарајеву) https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/

Global UGRAD програм обезбјеђује стипендије за приближно 250 студената из цијелог свијета.

Стипендисти ће имати прилику да проведу један семестар на неком од америчких колеџа или универзитета и похађају наставу у оквиру основних студија, те учествују у ваннаставним активностима и стичу практична искуства.

Циљ овог програма је да се студенти упознају са образовним системом у САД, унаприједе своја знања и вјештине, упознају се са њиховом културом и вриједностима и представе своју културу и традицију америчким студентима, те да на тај начин допинесу међусобном разумијевању два народа.

Стипендиja  покрива трошкове пута, школарине, трошкове живота (смjештај и храну), потребне уџбенике, здравствено осигурање и мjесечну новчану накнаду.

Детаљније информеције доступне су на страници:

https://ba.usembassy.gov/education-culture/educational-exchanges/

За сва додатна питања заинтересовани могу контактирати програмског координатора за академску размјену при Америчкој амбасади у Сарајеву Adrianu O’Flanagan (bhexc@state.gov, телефон:  033-704-066).

Инфо дани о Global UGRAD програму стипендирања биће одржани у Америчком кутку у Бихаћу, Сарајеву, Требињу и Тузли 2. новембра, те у Бањој Луци, Добоју, Мостару и Зеници 6. новембра.

2018-2019 Global UGRAD Flyer

November 2 and 6 Global UGRAD Information Sessions