Фестивал квалитета 2017

Универзитет у Источном Сарајеву и Машински факултет УИС-а организују манифестацију “Фестивал квалитета 2017” која ће се одржати од 26. до 28. октобра 2017. године на Јахорини. Овај научни скуп окупиће 130 учесника из 11 земаља који ће изложити 54 рада.

Свечано отварање „Фестивала квалитета 2017“ биће одржано у четвртак, 26. октобра, у 11 часова у конференцијској сали хотела „Бистрица“ на Јахорини.

Програм конференције подијељен је у три тематске цјелине: глобални квалитет, квалитет производа и инжењерство и менаџмент квалитетом.

Пленарна предавања ће одржати угледни професори са универзитета из Канаде, Португала, Србије и Црне Горе, а кроз дискусију на два округла стола (“ISO 9001:2015”  и “Инфраструктура квалитета у БиХ” ) разговараће се о постојећем стању и могућностима за унапређење примјене најактуелнијих стандарда квалитета у Републици Српској, односно БиХ и земљама региона.

У оквиру манифестације „Фестивал квалитета 2017“ биће организоване Прва национална конференција о квалитету у БиХ и Прва међународна конференција о квалитету, које ће обухватити шест конференција:

1.Национална конференција о квалитету Босне и Херцеговине

1st International Conference for Quality Research

44. Национална конференција о квалитету Србије

11th International Quality Conference

21.Савјетовање SQM 2017

11th International Conference ICQME

Циљ “Фестивала квалитета” је да окупи еминентне стручњаке из области квалитета, као и да оствари бољу сарадњу између научно-истраживачких институција и привредних субјеката. Један од циљева је и омогућити примјену резултата истраживања приказаних радова.

Сви прихваћени радови са конференција биће штампани у „Зборнику радова“, док ће изабрани радови бити штампани у часопису „Квалитет и изврсност“. Изабрани радови са Прве међународне конференције о квалитету биће штампани у „International Journal for Quality Research (ISSN: 1800-6450)“.

Званични језици националних конференција су језици народа БиХ, а званични језици међународних конференција су енглески и руски.

Коорганизатори конференције су Факултет инжењерских наука у Крагујевцу, Машински факултет у Подгорици, Асоцијација за квалитет Србије и Асоцијација за квалитет БиХ.

Све детаљније информације о “Фестивалу квалитета 2017” доступне су на веб страници: www.qfest.rs.ba.