Festival kvaliteta 2017

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i Mašinski fakultet UIS-a organizuju manifestaciju “Festival kvaliteta 2017” koja će se održati od 26. do 28. oktobra 2017. godine na Jahorini. Ovaj naučni skup okupiće 130 učesnika iz 11 zemalјa koji će izložiti 54 rada.

Svečano otvaranje „Festivala kvaliteta 2017“ biće održano u četvrtak, 26. oktobra, u 11 časova u konferencijskoj sali hotela „Bistrica“ na Jahorini.

Program konferencije podijelјen je u tri tematske cjeline: globalni kvalitet, kvalitet proizvoda i inženjerstvo i menadžment kvalitetom.

Plenarna predavanja će održati ugledni profesori sa univerziteta iz Kanade, Portugala, Srbije i Crne Gore, a kroz diskusiju na dva okrugla stola (“ISO 9001:2015”  i “Infrastruktura kvaliteta u BiH” ) razgovaraće se o postojećem stanju i mogućnostima za unapređenje primjene najaktuelnijih standarda kvaliteta u Republici Srpskoj, odnosno BiH i zemlјama regiona.

U okviru manifestacije „Festival kvaliteta 2017“ biće organizovane Prva nacionalna konferencija o kvalitetu u BiH i Prva međunarodna konferencija o kvalitetu, koje će obuhvatiti šest konferencija:

1.Nacionalna konferencija o kvalitetu Bosne i Hercegovine

1st International Conference for Quality Research

44.Nacionalna konferencija o kvalitetu Srbije

11th International Quality Conference

21.Savjetovanje SQM 2017

11th International Conference ICQME

Cilј “Festivala kvaliteta” je da okupi eminentne stručnjake iz oblasti kvaliteta, kao i da ostvari bolјu saradnju između naučno-istraživačkih institucija i privrednih subjekata. Jedan od cilјeva je i omogućiti primjenu rezultata istraživanja prikazanih radova.

Svi prihvaćeni radovi sa konferencija biće štampani u „Zborniku radova“, dok će izabrani radovi biti štampani u časopisu „Kvalitet i izvrsnost“. Izabrani radovi sa Prve međunarodne konferencije o kvalitetu biće štampani u „International Journal for Quality Research (ISSN: 1800-6450)“.

Zvanični jezici nacionalnih konferencija su jezici naroda BiH, a zvanični jezici međunarodnih konferencija su engleski i ruski.

Koorganizatori konferencije su Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu, Mašinski fakultet u Podgorici, Asocijacija za kvalitet Srbije i Asocijacija za kvalitet BiH.

Sve detalјnije informacije o “Festivalu kvaliteta 2017” dostupne su na veb stranici: www.qfest.rs.ba.