Студенти УИС-а успјешно одбранили мастер радове на „KU Leuven“ у Генту

Студенти Универзитета у Источном Сарајеву по први пут су одбранили мастер радове на неком од европских универзитета као учесници студентске размјене Еразмус + програма.

Мастер радове су успјешно одбранили Радојка Тадић и Драган Деспотовић са Технолошког факултета Зворник који су у оквиру Еразмус + програма размјене пет мјесеци похађали наставу на Католичком универзитету Лувен (KU Leuven) у Генту у Белгији. По први пут је и један од чланова комисије био представник УИС-а, продекан за наставу на Технолошком факултету доц. др Драган Вујадиновић.

Приликом посјете белгијском универзитету, одржан је састанак на ком су учествовали представници УИС-а проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић и продекан Вујадиновић и представници „KU Leuven” академски директор проф. др Франк Берт (Frank Baert), шеф Технолошког кампуса „KU Leuven” проф. др Ливен де Стрикер (Lieven De Strycker) и координатор интернационалних пројеката Технолошког кампуса „KU Leuven” Герт де Лепeлер (Geert De Lepeleer).

Делегација белгијског универзитета истакла је да је веома задовољна досадшњом сарадњом са Универзитетом у Источном Сарајеву, те да ће настојати да прошире сарадњу, нарочито са студијским програмима техничких факултета.

Саговорници су се усагласили да сарадња на размјени студената требало да постане пракса јер доприноси усавршавању студената, као и обостраном подизању квалитета наставе.

Учешће у оваквим комисијама доприноси јачању међународне сарадње и интернационализације, на чему су представници УИС-а интензивно радили у претходном периоду.