Старт / Вијести - Академија ликовних умјетности / Завршна изложба радова и награде за најбоље студенте Академије ликовних умјетности Требиње

Завршна изложба радова и награде за најбоље студенте Академије ликовних умјетности Требиње

На Академији ликовних умјетности Требиње Универзитета у Источном Сарајеву отворена је завршна изложба радова студената основних студија и додијељене су награде најбољим студентима.

Изложба је отворена у понедјељак, 19. јуна, а представљени су радови настали у оквиру наставног процеса школске 2016/17. године.

Додијељене су и већ традиционалне награде, које предлажу и додјељују катедре АЛУ Требиње, најбољим студентима за остварене резултате у медијима – слика, скулптура, графика и графички дизајн.

Награда за сликарство Катедре за сликарство, цртеж, фотографију и мултимедијалну умјетност додијељена је студенту четврте године Зорани Милићевић, док је награду за графику Катедре за графику и стрип добила студент четврте године Тина Станетић.

Награду за скулптуру Катедре за вајарство, просторну скулптуру, ситну пластику и медаљарство добила је студент четврте године Соња Белош, док је награда за графички дизајн Катедре за дизајн додијељена студенту четврте године Ани Вејн.

Награда за истраживачки приступ додијељена је студенту четврте године на Катедри за сликарство Милици Керезовић.