Start / Fakulteti i Akademije / Završna izložba radova i nagrade za najbolje studente Akademije likovnih umjetnosti Trebinje

Završna izložba radova i nagrade za najbolje studente Akademije likovnih umjetnosti Trebinje

Na Akademiji likovnih umjetnosti Trebinje Univerziteta u Istočnom Sarajevu otvorena je završna izložba radova studenata osnovnih studija i dodijeljene su nagrade najboljim studentima.

Izložba je otvorena u ponedjeljak, 19. juna, a predstavljeni su radovi nastali u okviru nastavnog procesa školske 2016/17. godine.

Dodijeljene su i već tradicionalne nagrade, koje predlažu i dodjeljuju katedre ALU Trebinje, najboljim studentima za ostvarene rezultate u medijima – slika, skulptura, grafika i grafički dizajn.

Nagrada za slikarstvo Katedre za slikarstvo, crtež, fotografiju i multimedijalnu umjetnost dodijeljena je studentu četvrte godine Zorani Milićević, dok je nagradu za grafiku Katedre za grafiku i strip dobila student četvrte godine Tina Stanetić.

Nagradu za skulpturu Katedre za vajarstvo, prostornu skulpturu, sitnu plastiku i medaljarstvo dobila je student četvrte godine Sonja Beloš, dok je nagrada za grafički dizajn Katedre za dizajn dodijeljena studentu četvrte godine Ani Vejn.

Nagrada za istraživački pristup dodijeljena je studentu četvrte godine na Katedri za slikarstvo Milici Kerezović.