На Музичкој академији УИС-а свечано промовисани дипломирани музички умјетници, мастери и магистри умјетности

На Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву данас је свечано промовисано 35 дипломираних музичких умјетника и 16 магистара и мастера умјетности.

Декан Музичке академије проф. мр Дражан Косорић честитао је промовисаним студентима зажеливши им да се ускоро запосле, да успјешно примјењују знање које су стекли и преносе га млађим генерацијама, као и да у будућем умјетничком стварању имају неисцрну креативну енергију.

„Професори и студенти својим наступима, као и изузетним резултатима оствареним на домаћим и међународним такмичењима и фестивалима, доказују колико озбиљног рада и залагања улажемо сви ми на Музичкој академији“, истакао је декан Косорић.

Напомињући да, поред улоге образовне институције коју има, Музичка академија представља и културно средиште источног дијела Републике Српске, декан Косорић је рекао да је то од немјерљивог значаја јер је култура основа идентитета сваког народа.

Проректор за науку, истраживање и развој УИС-а проф. др Славиша Мољевић је у име ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослава Грујића честитао промовисаним дипломцима, мастерима и магистрима на оствареном успјеху.

„Промовисаним студентима желим да брзо пронађете запослење и да наставите бити наши амбасадори гдје год да се налазите! Колективу Музичке академије честитам Дан Академије и надам се да ћете наставити позитивно да нас изненађујете као што сте то недавно урадили извођењем прве српске опере ‘На уранку’“, рекао је проректор Мољевић.

Замјеник градоначелника Источног Сарајева Данко Вучетић рекао је да је Музичка академија  стасала у озбиљну умјетничку институцију која својим дјеловањем доприноси развоју и афирмацији музичке умјетности, представљајући на најљепши начин Универзитет у Источном Сарајеву, Град Источно Сарајево и Републику Српску на значајним домаћим и међународним музичким такмичењима.

На свечаности Музичке академије додијељена је награда „Војин Комадина“ студенту Смјера за хармонику Александру Дринићу, који је у претходној години остварио највиши просјек оцјена – 10, као и изузетно запажене резултате на престижним такмичењима у земљи и иностранству.

Такође, признање „Похвала“ додијељено је студентима који су имали највиши просјек оцјена у својим класама.

Свечаности су присуствовали и декани бројних факултета УИС-а, који су захвалили Музичкој академији што уљепшава свечаности факултета Универзитета, представници градске власти, бројни студенти, као и породице и пријатељи промовисаних студената.

Студенти Музичке академије у Источном Сарајеву одржаће вечерас Годишњи концерт у сали Музичке академије.