Завршен Oсми интернационални фестивал хармонике „Акордеон арт“

Осми интернационални фестивал хармонике “Акордеон арт“, који је окупио учеснике из једанаест земаља, вечерас је свечано затворен концертом најуспјешнијих акордеониста и додјелом признања лауреатима.

Најбољи у такмичарском дијелу фестивала били су – Славољуб Марић, Лазар Симовић, Влајко Јовановић, Христина Мердовић, Милена Радовић, Миљана Ђуровић, Предраг Симић, Лука Симовић и Марија Туршијан, Трио хармоника Основне музичке школе Бањалука, те квинтет хармоника “Акордеус” Музичке академије УИС-а.

На свечаности одржаној у амфитеатру Електротехничког факултета, спонзори Фестивала уручили су новчане награде најбољима у солистичким категоријама.

Декан Музичке академије у Источном Сарајеву проф. мр Дражан Косорић изразио је задовољство што је овогодишњи фестивал био на високом нивоу.

“Изразито нам је задовољство што смо ове године увели више такмичарских катерогија камерне музике, оркестре и то се полако развија”, рекао је Косорић.

Он је истакао да ће организатори фестивала, Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијација за његовање академске музике “Нови звук“ настојати да развијају ову манифестацију.

Један од најзначајнијих културно-умјетничких догађаја у Источном Сарајеву, Републици Српској, БиХ и региону угостио је учеснике из Кине, Русије, Италије, Грчке, Њемачке, Украјине, Аустрије, Хрватске, Словеније, Србије и БиХ.

Звијезде овогодишњег фестивала у Источном Сарајеву биле су Марија Власова са Академије музике “Гњесин” из Москве и Тјен Ђенан из Кине, које су одржале концерте пред бројном публиком у Источном Сарајеву.