Споразум о сарадњи Универзитета у Источном Сарајеву и Националне музичке академије имена А. В. Нежданова из Одесе

У Ректорату Универзитета у Источном Сарајеву данас је потписан Споразум о сарадњи између Универзитета у Источном Сарајеву, Музичке академије и Националне музичке академије имена А. В. Нежданова из Одесе, Украјина.

Споразум су потписали ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић и декан Музичке академије УИС-а проф. мр Дражан Косорић. У име Националне музичке академије имена А. В. Нежданова из Одесе, споразум је потписао ректор Академије Сокол Александр Викторович, кога је на данашњем састанку у Ректорату заступао заслужни умјетник Украјине професор Владимир Антонович Мурза, који је и члан жирија Осмог интернационалног фестивала хармонике „Акордеон арт“.

Потписивању споразума присуствовале су помоћник министра просвјете и културе Републике Српске Тања Ђаковић и проректор за културу, умјетност и спорт Универзитета у Источном Сарајеву проф. мр Сандра Ивановић.

Споразум подразумијева промовисање међукултурног разумијевања, колегијалности и академске размјене међу институцијама. Креативна сарадња ће служити студентима, академијама и народима двије државе.

Потписани споразум има за циљ да обострано корисна сарадња буде интензивирана у областима образовања, истраживања, организовања концертних активности и фестивала, као и приликом размјене информација.