Осми интернационални фестивал хармонике „Акордеон арт“ Музичке академије УИС-а

Осми интернационални фестивал хармонике „Акордеон арт“ биће одржан од 30. маја до 2. јуна. Церемонија свечаног отварања Фестивала одржаће се у амфитеатру Електротехничког факултета у Лукавици 30. маја са почетком у 20 часова. Наступиће ансамбл „Solisti Di Sud“ из Србије.

У оквиру Фестивала одржаће се такмичења солиста, камерних ансамбала и оркестара хармоника, предавања и концерти еминентних педагога и умјетника свјетског реномеа.

Фестивал ће трајати до 2. јуна када ће се, проглашењем и концертом побједника, одржати церемонија затварања Фестивала.

Организатори Фестивала су Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву и Асоцијација за његовање академске музике “Нови звук”.

Интернационални фестивал хармонике “Акордеон арт” је манифестација по којој су Универзитет у Источном Сарајеву и Град Источно Сарајево доспјели у средиште европских и свјетских музичких збивања.

Ова традиционална манифестација на најбољи начин доприноси унапређењу културне сарадње на међународном плану, промовише највише умјетничке вриједности и својим садржајима и бројем учесника претендује да постане најзначајнији фестивал хармонике у југоисточној Европи.

Улаз на све садржаје Фестивала „Акордеон арт“ је слободан.