Одржан научни скуп “Наука и стварност” Филозофског факултета УИС-а

Научни скуп „Наука и стварност“ у организацији Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, који је одржан 20. маја, окупио је више од 150 учесника из земље и иностранства.

Скуп је отворила помоћник министра науке и технологије Републике Српске др Биљана Војводић. Учесницима су се обратили и проф. др Мишо Кулић у име Научног одбора, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Дејан Бокоњић, помоћник министра просвјете и технолошког развоја Србије доц. др Саша Стојановић.

Научном скупу су, поред домаћина и учесника скупа, присуствовали и декани Универзитета у Источном Сарајеву, као и декан Филозофског факултета у Нишу проф. др Наталија Јовановић и декан Филолошког факултета у Бањој Луци проф. др Младенко Саџак.

Научни скуп „Наука и стварност“ одржан је у оквиру „Дана Филозофског факултета“. У оквиру ове манифестације одржане 19. и 20. маја, свечано су промовисани дипломирани студенти, мастери и магистри наука. Представљена је и изложба ликовних радова студената Ликовне академије из Требиња, коју је отворио декан Ликовне академије проф. Марко Мусовић.

У препуном амфитеатру Филозофског факултета, одржано је пјесничко вече Ђорђа Сладоја, док је најсвечанији дио манифестације „Дани Филозофског факултета“ био обиљежавање крсне славе Факултета Св. Јована Богослова.

У деканату Факултета, декан Филозофског факултета Пале доц. др Драга Мастиловић потписао је Протокол о сарадњи са деканом Филозофског факултета у Косовској Митровици проф. др Мирјаном Лончар Вујновић.