Старт / Вијести - Православни богословски факултет / Одржана свечана академија на Православном богословском факултету „Свети Василије Острошки“

Одржана свечана академија на Православном богословском факултету „Свети Василије Острошки“

У амфитеатру Средње богословске школе данас је одржана свечана академија и додјела диплома свршеним студентима Православног богословског факултета „Свети Василије Острошки“ Фоча.

Декан ове високошколске установе доц. др Дарко Ђого рекао је да Факултет има одличне кадровске капацитете, те да су материјални услови неупоредиво бољи од прошле године када је ова установа добила своју зграду.

У јутарњим часовима служена је и света литургија у Цркви светих Василија Острошког и Петра Дабробосанског на Велечеву код Фоче, те је обављен обред ломљења славског колача. Славску литургију предводио је декан Богословског факултета из Београда Предраг Пузовић, некадашњи декан Факултета у Фочи.

Свечаности су присуствовали представници Универзитета у Источном Сарајеву проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, као и бројни гости.

DSC_0063