Размјена студената и наставног особља Филозофског факултета УИС-а и Факултета за машинство и информатику Универзитета у Мишколцу

У оквиру Еразмус + програма размјене студената и наставног особља, Филозофски факултет Универзитета у Источном Сарајеву реализује размјену студената и наставног особља са  Факултетом за машинство и информатику (Faculty of mechanical engineering and informatics) Универзитета  у Мишколцу,  Мађарска.

Размјена се одвија у оквиру области Информационе и комуникационе технологије, то јест  у размјени могу учествовати студенти и наставници студијског програма Математика и рачунарство.

Предвиђено је да два студента студијског програма Математика и рачунарство бораве  четири мјесеца на Универзитету у Мишколцу, тачније у зимском семестру 20017/18 академске године. Током истог семестра два професора Филозофског факултета боравиће у периоду од седам дана.

У оквиру овог програма, на Филозофском факултету УИС-а, професор Ласло Ковач  (László Kovács, Faculty of mechanical engineering and informatics ) одржаће серију предавања из рачунарства.