„Дан отворених врата“ на факултетима УИС-а

Факултет пословне економије Бијељина Универзитета у Источном Сарајеву организовао је данас „Дан отворених врата“ и угостио више од 350 средњошколаца са подручја Бијељине, Угљевика, Јање, Зворника, Шековића, Сребренице и шире.

Средњошколци су имали прилику да се упознају са наставним кадром и просторијама Факултета пословне економије Бијељина. Госте су поздравили декан Факултета пословне економије Бијељина проф. др Миладин Јовичић, проф. др Раде Станкић, доц. др Весна Петровић, као и студенти ФПЕ.

Представници Факултета пословне економије Бијељина позвали су будуће бруцоше да Бијељина и овај Факултет буду мјесто гдје ће наставити своје образовање и усавршавање.

Уприличен је и пригодан културно-забавни и едукативни програм, а чланови оркестра „Хармоника“ из Угљевика су својим наступом увеличали овај догађај.

Средњошколцима се обратио и адвокат адвокатске канцеларије „Стевановић“ господин Милош Стевановић.

Након завршеног програма на Факултету и послужења за ученике, средњошколци су имали прилику да посјете Етно село „Станишић“ и да обиђу град.

“Дан отворених врата“ одржан је у сриједу, 19. априла, и на Машинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву.

Средњошколцима су представљени студијски програми како би им се помогло да одаберу адекватан позив.

Битне информације о Факултету, студијским програмима и Студентском центру, ученицима је презентовао продекан за наставу и студентска питања доц. др Саша Продановић.

Средњошколци су посјетили мултимедијалну салу, рачунарску салу и лабораторије Машинског факултета, а наставно особље је ученицима представило и рад лабораторије за ЦНЦ машине алатке и ЦИМ системе, лабораторије за заваривање и испитивање материјала, те лабораторије за примјењену механику и машинске конструкције.

Матурантима је омогућено да активно учествују у презентацији, а неки од њих су по први пут и руковали уређајима за заваривање.

Због великог интересовања, Машински факултет ће поново организовати „Дан отворених врата“ у сриједу, 26. априла у 12 часова.

„Дан отворених врата“ биће одржан и на Економском факлутету Пале Универзитета у Источном Сарајеву у уторак, 25. априла у 10 часова.