Концертна турнеја професора Музичке академије УИС-а у Словенији и Аустрији

Професори Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву одржаће четири концерта у Словенији и Аустрији од 4. до 8 априла у оквиру концертне турнеје која има за циљ презентацију рада и умјетничког стваралаштва професора Музичке академије ван граница БиХ, као и популаризацију културног насљеђа БиХ.

Концерти Музичке академије УИС-а биће одржани 4. априла у Словенској Бистрици (Витешка дворана у 18 часова), 5. априла у Марибору (Конзерваторијум Марибор у 19 часова), 6. априла у Љубљани (Музичка академија у Љубљани у 19.30 часова) и 7. априла у Бечу (Конзерваторијум „Richard Wagner“ у 19 часова).

У концертној турнеји  учествује двадесет професора Музичке академије, од којих ће њих шеснаест директно учествовати као извођачи, односно као солисти и у оквиру камерних састава.

Поред дјела класичног репертора, на концертима ће бити изведена и ауторска дјела наших професора – композитора мр Војислава Ивановића, мр Дражана Косорића, као и дјела академика Војина Комадине.

Планирано је да професори за гитару и клавир Музичке академије УИС-а одрже мајсторске радионице и предавања у Словенској Бистрици, а у оквиру турнеје је предвиђена и посјета Музичкој академији у Љубљани, као и конзерваторијумима у Марибору и Бечу.

Пројекат је стручно утемељен, доприноси развоју регионалне, међународне и међууниверзитетске сарадње.

Музичка академија Универзитета у Источном Сарајеву ће на најбољи начин презентовати Град Источно Сарајево, Универзитет и Музичку академију као носиоца културног развоја.