Промовисани дипломци и магистри Медицинског факултета УИС-а

У Градском позоришту у Фочи одржана је промоција 191 дипломираног студента четири студијска програма Медицинског факултета у Фочи Универзитета у Источном Сарајеву.

Дипломци Медицинског факултета у Фочи свечано су ступили у љекарску професију након што су примили дипломе и положили Хипократову заклетву.

На свечаности која је одржана 24. марта промовисано је и 15 магистара који су звање стекли на овој високошколској установи у Фочи.

Дипломе је добило 76 доктора медицине, 32 доктора стоматологије, 27 дипломираних медицинара здравствене његе и 56 професора специјалне едукације и рехабилитације, који су студије завршили у протекле двије године.

Најбољи студент ове генерације је двадесетседмогодишња Милада Симеуновић из Фоче са просјеком 9,53, која стечена знања већ шест мјесеци успјешно примјењује у Универзитетској болници Фоча.

На Медицинском факултету у Фочи знање стиче више од 1.500 студената из Српске, Федерације БиХ, Србије и Црне Горе.

Осим редовне наставе, овај факултет увео је и трећи циклус студија, који је база за образовање сопственог кадра, а однедавно посједује и савремено опремљен Центар за биомедицинска истраживања.

Декан Медицинског факултета проф. др Милан Кулић оцијенио је да је Центар један од најбољих на простору бивше Југославије.

„За нас је врло важан јер ће ту сви наши докторанти радити, а стојимо на располагању и другим факултетима и универзитетима да дио својих докторских дисертација обављају на нашем факултету”, поручио је декан Кулић.

Извор: WEB редакција/Срна

Promocija Foca 24 03