Амбасадор Аустрије у Бих посјетио Музичку академију УИС-а

Музичку академију Универзитета у Источном Сарајеву данас је посјетио амбасадор Аустрије у БиХ Њ.Е. Мартин Памер. Током посјете декан Музичке академије доцент мр Дражан Косорић информисао је амбасадора о активностима и будућим плановима Академије.

Аустријски амбасадор обишао је просторије Музичке академије, честитао на досада постигнутим значајним резултатима професора и студената, те је изразио спремност за подршку у даљим активностима .

У наредном периоду професори Музичке академије ће у оквиру турнеје одржати концерте у Аустрији, између осталог, у Бечу у Конзерваторијуму „Richard Wagner“, а посјетиће и  фабрику клавира „Bosendorfer“.

У делегацији, која је данас посјетила Музичку академију УИС-а, био је је и градоначелник Источног Сарајева Ненад Самарџија са сарадницима, док су у име Универзитета у Источном Сарајеву састанку присуствовали проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић и проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић.