Покретање новог студијског програма Машинског факултета УИС-а

Представници Универзитета у Источном Сарајеву данас су у Власеници одржали састанак са представницима Министарства просвјете и културе Републике Српске, Привредне коморе и представницима локалне власти, на којем се разговарало о покретању новог студијског програма „Механичка обрада дрвета“ који би био формиран у оквиру одјељења Машинског факултета УИС-а у Власеници.

Састанку који је организовао начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, присуствовали су ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Радослав Грујић, помоћник министра просвјете и културе за високо образовање Радмила Пејић, представник Привредне коморе Републике Српске Лазо Шиник, декан Машинског факултета УИС-а проф. др Ранко Антуновић, декан Пољопривредног факултета УИС-а проф. др Весна Милић, предсједник Уније студената Републике Српске Милан Милишић, начелник општине Милићи Момир Лазаревић и начелник општине Хан Пијесак Владо Остојић.

Представници Министарства и Универзитета усагласили су се да ће предузети све радње да се обезбиједе технички услови за покретање овог студијског програма у академској 2017/2018. години.

Сви учесници састанка су се усагласили да ће изнаћи начине додатног финансирања извођења наставе на новом студијском програму „Механичка обрада дрвета“.

Према данас постигнутом договору, за 20 дана ће бити организован нови састанак на којем ће представници локалне заједнице предложити модалитете додатног финансирања.

Такође, на основу претходних разговора са ректором Универзитета у Бањој Луци проф. др Миланом Матаругом, договорено је да би у организовању наставе учествовали наставници са оба јавна универзитета у Републици Српској.