Посјета представника УИС-а Амбасади Кине у БиХ

Представници Универзитета у Источном Сарајеву предвођени ректором проф. др Радославом Грујићем посјетили су Амбасаду НР Кине у Босни и Херцеговини, гдје су на састанку са амбасадором, Њ.Е. гђом Чен Бо, разговарали о досадашњој сарадњи и плановима за наредни период.

Тема састанка одржаног у сриједу, 8. фебруара, биле су и активности у вези са међууниверзитетском сарадњом и развојем Катедре за синологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Делегацију УИС-а, осим ректора, представљали су проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Дејан Бокоњић, проректор за студентска питања, културу, умјетност и спорт проф. мр Сандра Ивановић, декан Филозофског факултета доц. др Драга Мастиловић и шеф Катедре за синологију доц. др Бојана Павловић.

Поред раније потписаних уговора, у посљедња три мјесеца потписано је шест нових уговора са универзитетима из различитих дијелова Кине и договорени су правци будуће сарадње.

Имајући у виду да је УИС потписао Уговор о сарадњи са престижним Пекиншким универзитетом за стране језике (Beijing Foreign Studies University), у наредном периоду реализоваће се размјена лектора ова два универзитета, а делегација Универзитета из Пекинга посјетиће Универзитет у Источном Сарјеву у мају ове године.

На јучерашњем састанку предложени су планови за будућу сарадњу. Амбасадор Кине гђа Чен Бо изразила је задовољство досадашњом сарадњом и изразила спремност Амбасаде Кине у БиХ да и даље максимално подржава све активности нашег Универзитета.