Осми Међународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2017“ – позив за пријаву сажетака

Осми Међународни пољопривредни симпозијум „AGROSYM 2017“ у организацији Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву, Пољопривредног факултета Универзитета у Београду, Медитеранског агрономског института у Барију (CIHEAM – IAMB), а у сарадњи са 25 партнерских институција из 13 земаља свијета, одржаће се од 5. до 8. октобра 2017. године у хотелу „Термаг“ на Јахорини.

Програмски одбор позива Вас да узмете учешће на симпозијуму у некој од сљедећих програмских области: биљна производња, заштита биља и безбједност хране, органска пољопривреда, заштита животне средине и управљање природним ресурсима, сточарство, рурални развој и агроекономија, шумарство и агро-шумарство. Позив за достављање сажетака доступан је на 14 свјетских језика. Пријаву учешћа и достављање сажетака потребно је извршити до 20. априла 2017. године. 

Инструкције за писање сажетака аутори могу пронаћи на http://www.agrosym.rs.ba/index.php/sr/downloads-2.

Радове пријавити он лајн уз помоћ обрасца доступног на http://www.agrosym.rs.ba/index.php/sr/form-2.

Званични језик симпозијума је енглески.

Остале корисне информације доступне су на званичној web адреси симпозијума: www.agrosym.rs.ba

Важно је нагласити да научни одбор чине научници са свих континената, што овом скупу даје снажан међународни печат и научни кредибилитет.

Томе у прилог говори и чињеница да ректор угледне руске Државне пољопривредне академије из Перма, која је једна од суорганизатора овог међународног симпозијума, на званичном сајту Академије говори о значају „AGROSYM“-а.

„Успјех симпозијума је посљедица добро координисаног рада 30 образовних и истраживачких институција из 13 земаља под вођством наше партнерске организације, Пољопривредног факултета Универзитета у Источном Сарајеву. У име главних организатора, позивамо Вас да учествујете у овом великом догађају“, поручио је ректор руске Државне пољопривредне академије из Перма Јури Зубарев (http://pgsha.ru/web/today/agrosym/).

„AGROSYM“ је, већ осму годину, годишња платформа за међународну научну расправу о пољопривреди, прехрани, руралном развоју, шумарству и екологији. „AGROSYM“ представља добру прилику за размјену идеја, јачање постојећих и стварање нових академских мрежа, као и за подстицање дијалога између академске заједнице, јавних институција, приватног сектора и организација цивилног друштва по питању најновијих глобалних и регионалних трендова у агро-прехрамбеном сектору.

Седми по реду, „AGROSYM 2016“, за четири дана трајања посјетило је више од 1000 учесника, а представљено је више од 1100 радова из 78 земаља свијета.