Одржано такмичење у бесједништву студената Правног факултета

Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву традиционално је, пред новогодишње и божићне празнике, организовао Вече културе у оквиру којег је одржано такмичење у бесједништву студената овог факултета.

На такмичењу у бесједништву, које је синоћ одржано у Центру за високо образовање у Бијељини, надметали су се најбољи студенти у овој области који су чланови Бесједничке секције Правног факултета.

Виши асистент Правног факултета Ђорђе Мариловић рекао је да ово такмичење представља избор најбољих бесједника, њих 10 – по пет из Пала и из Бијељине који би требало да наступе на Регионалној смотри најбољих говорника свих правних факултета Републике Српске и Србије.

Стручни жири је прву награду од 300 КМ додијелио Драгану Фалаџићу, другу награду у износу од 200 КМ Драгици Ђокић, док је трећу награду од 100 КМ, као и награду публике од 100 КМ, освојио Јевто Калајџић.

Сви награђени добили су и по мјесец дана студентске праксе у Адвокатској канцеларији “Стевановић” у Бијељини.

У музичком дијелу програма на Вечери културе учествовали су Хор “Србадија”, те Љубо Шкиљевић, солиста на хармоници.

Вечери културе присуствовали су запослени на Универзитету у Источном Сарајеву, представници локалне власти, тужиоци, судије и адвокати из Бијељине и околине, те бројни грађани и студенти.

Извор: Срна/WEB редакција