Обиљежен Дан Економског факултета Пале

У оквиру обиљежавања Дана Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, данас је у Палама одржана промоција 114 магистара економских наука и дипломираних економиста 20. генерације овог Факултета.

Студент генерације Економског факултета Пале је Невена Баричанин која је током четворогодишњег студирања остварила просјек оцјена 9,74.

Напомињући да иза њеног успјеха стоји много одрицања и труда, Баричанинова је истакла да је задовољна студијем, на којем је стекла доста знања.

Невена Баричанин, која је уписала мастер студије на Економском факултету на Палама, нада се да ће тржиште рада препознати младе и успјешне студенте.

Диплому магистра економије данас је примио асистент на Економском факултету Арсен Хршум који је као студент генерације на овом Факултету завршио први студијски циклус.

“Факултет настоји да подржи рад младих кадрова”, истакао је Хршум и позвао будуће студенте да упишу Економски факултет у Палама.

Декан Економског факултета Пале проф. др Љубиша Владушић честитао је свршеним студентима првог и другог студијског циклуса и пожелио им срећу у животу и раду.

Истичући да ће они увијек бити дио велике породице овог Факултета, Владушић је послодавцима препоручио младе људе који су знање и дипломе стекли на Економском факултету у Палама.

Промоцији су присуствовали бројни гости, међу којима и представници јавног и политичког живота Сарајевско-романијске регије, те амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић

У оквиру обиљежавања Дана факултета, на Економском факултету данас је одржана и панел дискусија “Образовна политика за европску будућност БиХ”. Са скупа је поручено да би образовне установе у Републици Српској, у сарадњи са властима и реалним сектором, требало да школују квалитетне кадрове који ће одговорити савременим захтјевима, али и имати знање и дипломе које ће им омогућити несметан наставак школовања или запошљавање у ЕУ.

Извор: Срна/WEB редакција УИС-а