Преставници УИС-а на Фестивалу науке

Данас је у бањалучком Дому омладине у организацији Министарства науке и технологије Републике Српске отворен шести Фестивал науке на коме се представио и Универзитет у Источном Сарајеву.

Представници Електротехничког факултета презентовали су „Теслин трансформатор“, док су представници Медицинског факултета Фоча заинтересеваним посјетиоцима приказали модел за аускултацију срца и плућа и модел декубиталне ране.

Отварајући Фестивал науке, министар науке и технологије Републике Српске Јасмин Комић поручио је да је Српска поднебље умних и бистрих људи, чија је енергија залог за нашу будућност.

Шести Фестивал науке посвећен је обиљежавању 160 година од рођења највећег српског научника Николе Тесле, а као и претходних година, за посјетиоце ове манифестације организовано је мноштво занимљивих научних презентација, експеримената, мозгалица, радионица и других садржаја с циљем популаризације науке, посебно међу најмлађима.

У име Канцеларије проректора за науку, истраживање и развој Универзитета у Источном Сарајеву Фестивалу је присуствовала др Дајана Вукојевић, док су у име факултета који су се представили на Фестивалу присуствовали мр Марко Лаловић са Електротехничког факултета и мр Сандра Јоковић са Медицинског факултета.

Поводом Фестивала науке, вечерас у 20 часова у Културном центру Бански двор одржаће се свечана академија на којој ће бити додијељене награде онима који су у претходној години највише допринијели развоју науке.