Представници Филозофског факултета УИС-а у радној посјети Русији

Представници Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву почетком новембра боравили су у Русији гдје су учествовали у раду међународне конференције “Contemporary problems of mathematical physics and computational mathematics”, а том приликом посјетили су и два државна универзитета.

У раду међународне конференције учествовали су проф. др Миленко Пикула и доц. др Владимир Владичић, продекан за наставу Филозофског факултета, а у периоду од 29. октобра до 1. новембра посјетили су Московски државни универзитет Ломоносов, гдје је одржан састанак са ректором овог Универзитета М.В. Садовничијем. На састанку се разговарало о могућностима размјене студената и наставника, као и о унапређењу сарадње између универзитета.

У периоду од 2. до 6. новембра продекан Владичић био је и у званичној посјети Саратовском државном универзитету у Русији, гдје је заједно са представницима Механичко-математичког факултета разговарао о покретању трећег циклуса студија из математике. Том приликом је одржао серију предавања на катедри Математичке физике и нумеричке математике.