Представници Универзитета на академији „SEE EIC“ у Темишвару

Представници Економског факултета у Палама доц. др Младен Ребић и мр Немања Шаренац представили су Универзитет у Источном Сарајеву на љетњој академији Југоисточне мреже Универзитета усмјерене на предузетништво и иновације (SEE EIC) која је одржана од 3. до 6. новембра у Темишвару.

Реномирани румунски Универзитет Политехника у Темишвару био је домаћин академије која се фокусирала на неколико тема, а акценат је био на будућности академске мреже SEE EIC (бивша „Resita Network“).

Током протеклих седам година свог постојања, академска мрежа је одиграла велику улогу у обликовању предузетничког духа и повећање оријентације ка иновацијама студента у Румунији, Босни и Херцеговини, Србији, Албанији, Словенији, Бугарској, Црној Гори, Њемачкој и Македонији.

Мрежа је организовала преко 40 љетњих школи на којима је учествовало више од 500 студената, као и неколико радионица за професоре, затим заједничке истраживачке активности и мобилност наставника и студената.

Бивша „Resita Network“ радила је на развоју заједничког мастер програма из предузетништва и иновација. Мрежа је установила часопис „Journal of Innovation and Management“. Договорено је и заједничко аплицирање на програме Европске уније “Хоризонт 2020” и “Еразмус +”.

У прошлости, њене активности подржаване су од стране “DAAD” – њемачке агенције за академску размјену.