Пијанисткиња Сања Вукосављевић Миленић одржаће концерт на Музичкој академији

Пијанисткиња и професорица клавира на Филолошко-уметничком факултету у Крагујевцу Сања Вукосављевић Миленић, у сриједу 9. новембра са почетком у 19 часова, у оквиру манифестације „Вече клавирске музике српских композитора“ одржаће концерт у сали Музичке акдемије Универзитета у Источном Сарајеву.  

Сања Вукосављевић Миленић дипломирала је 1990. године, а магистрирала 1993. на одсјеку за клавир ФМУ у Београду, у класи проф. Мирјане Шуице-Бабић.

сања клавирКонцерте је држала у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Краљеву,  Јагодини,  Чачку,  Котору,  Сарајеву  и учествовала на већим музичким фестивалима Србије – ОКТОХ у Крагујевцу,  НОМУС у Новом Саду,  Музичка јесен у Јагодини,  Меморијал Емил Хајек у Београду.  Свирала је са оркестром Београдске филхармоније,  са оркестром ФМУ из Београда, са оркестром ФИЛУМ-а из Крагујевца. Снимала је за РТВ Србије, ТВ Београд, Радио Београд, Радио Нови Сад, ТВ и Радио Крагујевац.  Учествовала је и награђивана на многим такмичењима, од којих су најзначајнија: Такмичење ученика и студената музике Србије (Београд, 1989), 24. Југосливенско натјецање музичких умјетника (Загреб,1990), Међународно пијанистичко такмичење у Новом Саду (1992). Репертоарску разноврсност карактерише оријентација ка савременој музици, а нарочито ка извођењу дјела српских аутора 20. и 21. вијека.

Од 2010. године, наступа у камерном ансамблу КАМЕРНА БАНДА,  који се опредијелио за извођење дјела савремених српских композитора. Овај ансамбл је остварио велики број запажених концерата и наступа  у Србији (Крагујевац – музички фестивал ОКТОХ, Универзитетска галерија, Ниш – Културни центар, Београд – Студентски културни центар, Нови Бечеј – Дани Јосифа Маринковића, Београд – Галерија САНУ), Црној Гори (Фестивал Барски љетопис),  Босни и Херцеговини (Источно Сарајево) и Италији (Међународни фестивал  Musiche in mostra, Galleria d’Arte Moderna di Torinо – концерт под називом СРПСКА МУЗИКА).

Упоредо са пијанистичким ангажманом развија и стручно-публицистичку, струковно-организациону и надасве педагошку активност, коју започиње 1990. године, најприје у музичкој школи „др Милоје Милојевић“  у Крагујевцу и у музичкој школи „Стеван Мокрањац“ у Краљеву,  а потом,  од 1999. ангажована је на ФИЛУМ-у у Крагујевцу.

Програм концерта