Одржана Деканска конференција медицинских факултета

На Медицинском факултету у Фочи у петак, 28. октобра, је одржана VIII Деканска конференција Медицинских факултета у Босни и Херцеговини.

Конференцији су присуствовали проф. др Милан Кулић, декан Медицинског факултета у Фочи, проф. др Ранко Шкрбић, декан Медицинског факултета у Бањалуци, проф. др Алмира Хаџовић–Џуво, декан Медицинског факултета у Сарајеву, проф. др Нермина Хаџиграхић, декан Медицинског факултета у Тузли, проф. др Миленко Беванда, декан Медицинског факултета Свеучилишта у Мостару, и као гости, представници Медицинског факултета у Зеници.

На конференцији су разматрана питања и размијењена мишљења везана за положај медицинских факултета у систему високог образовања у БиХ,  хармонизацију наставних планова и програма, организацију трећег циклуса студија, заједничког учешћа у Еразмус + пројектима, те остала питања од значаја за рад медицинских факултета у БиХ.

Договорено је да се наредна Деканска конференција медицинских факултета у БиХ одржи у Мостару, у мају мјесецу наредне године.