Измјене и допуне Правилника о суфинансирању научно-истраживачких пројеката

Министарство науке и технологије Владе Републике Српске објавило је Нацрт Правилника о измјенама и допунама Правилника о суфинансирању научно-истраживачких пројеката.

Измјенама и допунама Правилника предвиђено је да координатор пројекта у току једне календарске године може бити истовремено пријављен на максимално један приједлог пројекта у својству координатора пројекта и као члан истраживачког тима у максимално једном научно-истраживачком пројекту који се суфинансира из буџета Министарства.

Такође, прописано је да један истраживач може бити истовремено пријављен у максимално два научноистраживачка пројекта који се суфинансирају из средстава Министарства.

Измјенама и допунама прописано је да Министарство неће суфинансирати пројекте који називом, формом и садржајем личе на научноистраживачке пројекте који су суфинансирани у претходне двије године.

Измијењен је и став 5. члана 12. према којем укупан број бодова за приједлог пројекта се добија тако да се сабере укупан број бодова чланова Комисије из реда научних радника и подијели са бројем чланова комисије који су вредновали приједлог пројекта, при чему се члан комисије из реда научних радника који је уједно координатор или члан пројектног тима који је пријављен на конкурсу, уздржава од гласања.

Све сугестије на наведени Нацрт Правилника могу се доставити писаним путем на адресу Министарства или на службену е-адресу Министарства најкасније до петка, 27. маја 2016. године у 15.00 часова.

Наведени Нацрт преузмите у прилогу!

Нацрт Правилника

WEB Редакција УИС