Хор 15 година рада обиљежава концертном турнејом

Хор Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву са смјера за црквену музику и појање обиљежава 15 година рада концертном турнејом, која ће трајати до 14. јуна.

Ансамбл, који је основан на иницијативу блаженопочившег митрополита дабробосанског Николаја, ову сезону – академску годину жели да заврши учешћем на Интернационалним хорским свечаностима у Нишу на којима је два пута био лауреат, и то 2004. и 2010. године.

Овај хор, који је од оснивања под вођством диригента Рада Радовића, већ је одржао концерте у Саборној цркви у Сарајеву 31. марта, Саборној цркви у Требињу 14. априла и Храму Светог Саве у Фочи 22. априла.

“Изузетно позитивно реаговање публике подстиче на наставак турнеје”, саопштено је из Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву.

Наредни викенд хор ће одржати концерте у Храму Васкрсења Христовог у Прибоју 21. маја и свечаној сали Градске куће у Ужицу 22. маја.

Концерт у Прибоју организује Црквена општина, а покровитељ је ова локална заједница, док организација концерта у Ужицу припада Музичкој школи “Војислав Лале Стефановић”.

Хор ће 6. јуна одржати концерт у Банском двору у Бањалуци, а концертну сезону окончаће 14. јуна јубиларним концертом у Дому Оружаних снага БиХ у Сарајеву.

Извор: Новинска агенција СРНА

Турнеја