Почиње електронско анкетирање за љетни семестар ак. 2015/16

На Универзитету у Источном Сарајеву од наредне седмице почиње поступак електронског анкетирања студената на крају љетног семестра којег су организационе јединице дужне спровести до краја наставног процеса у овом семестру.

Електронска студентска анкета постала је редован поступак од 2009/10 академске године који се проводи на свих 17 факултета и академија Универзитета у Источном Сарајеву у складу са Правилником о студентском вредновању квалитета студија усвојеног од стране Сената.

Право на анкетирање имају сви првоуписани студенти одређене године студија који су редовно похађали предавања и вјежбе у текућем семестру. Путем електронског анкетног система студенти оцјењују опште стање на студијском програму који похађају, квалитет предавачких способности наставника и сарадника које су слушали у текућем семестру, квалитет садржаја предмета које су им изводили наставници и сарадници, као и ефикасност услуге стручних служби са којима су студенти долазили у контакт. Студенти такође имају право да упуте своје коментаре и сугестије на све појединачне дијелове анкетирања.

Тренутно сви факултети и академије обављају припремне активности у погледу осигурања ажурних података у бази података информационог система, генерисања корисничких имена и лозинки које ће бити додијељене студентима анонимно, формирања Комисија за спровођење анкете, обезбјеђења простора, осигурања интернет везе и сл, како би се електронска студентска анкета могла спровести на ефикасан и задовољавајући начин.

Након завршетка припремних радњи које се требају ускоро спровести, студенти ће бити благовремено обавјештени на огласној табли факултета или академије о почетку анкетирања, подјели корисничких имена и лозинки и времену анкетирања.

Када се заврши поступак анкетирања, анкетне резултате ће детаљно сагледати руководство факултета или академије које ће донијети одлуку о покретању одговарајућих програма побољшања.

WEB Редакција УИС