Александар Дринић – Освајање свјетских такмичења приоритет

Млади приједорски хармоникаш Александар Дринић двије престижне награде донио је у родни град. Својом хармоником надјачао је конкуренцију и освојио еминентни жири на два високо цјењена међународна такмичења хармоникаша у Београду и Пули. Овај талентовани хармоникаш дневно вјежба и по седам часова, а награде су потврда да се труд исплатио.

“Стално радим и вјежбам. Један дан кад оставим хармонику осјећам се чудно. Нешто ми недостаје. Потребно ми је да вјежбам хармонику сваки дан, поготово кад се припремам за такмичења. Тада вјежбам и по шест до седам сати”, каже Дринић.

Александар хармонику свира од осме године. Она је његова велика љубав па је одлучио да му то постане и професија. Тако је одлучио и уписао Музичку академију Универзитета у Источном Сарајеву гдје је са само 20 година при крају студија.

“За сада желим да завршим факултет, па бих волио да наставим студије у иностранству. Видим се као професор хармонике и музички извођач. Све зависи колико ће ми услови дозвољавати да то промовишем”, истиче Дринић.

Александар каже да му је породица велика подршка, посебно отац који га прати на свим такмичењима. Талентовани музичар припрема се да освоји и Свјетски трофеј хармонике у Португалу и Свјетски куп у Русији. Сања да његов Приједор добије концертну дворану и постане домаћин интернационалних такмичења хармоникаша.

Александар је студент треће године Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву у класи проф. др Зорана Ракића.