Универзитет у Источном Сарајеву прославио крсну славу

Универзитет у Источном Сарајеву прославио је данас крсну славу – Свети Ћирило и Методије.

Најужи круг руководства Универзитета, предвођен ректором Миланом Кулићем, присуствао је литургији у Храму Светог Василија Острошког на Вељинама коју је служио Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом.

Послије литургије обављено је ломљење славског колача.

Свечана промоција докторанада и свечана академија одгођене су због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

Универзитет у Источном Сарајеву ближи се значајном јубилеју – обиљежавању 30 година успјешног рада.

За протекле три деценије, Универзитет у Источном Сарајеву изњедрио је бројне истакнуте академске грађане – научне раднике, умјетнике, професоре, јавне личности, које својим дјеловањем и друштвеним ангажманом на најбољи начин промовишу све његове вриједности.

Опремљени смо најсавременијим лабораторијама и опремом која је у складу са највишим академским стандардима, по чему смо постали препознатљиви на европској мапи високошколских установа. Имамо развијену међународну сарадњу и постигнута бројна признања и награде у више области свог дјеловања, у међународним и свјетским оквирима.

Својим постојањем и радом, најважнији смо гарант останка младих на овим просторима и имамо обавезу, одговорност и високо развијену свијест да развијањем Универзитета у Источном Сарајеву развијамо и Републику Српску у цјелини.

Са чврстом намјером да наставимо да унапређујемо сваки сегмент свог рада, вршимо промоцију уписа у академску 2020/21. годину, на 17 факултета и академија и 120 студијских програма, на сва три циклуса студија.