Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslavio krsnu slavu

Univerzitet u Istočnom Sarajevu proslavio je danas krsnu slavu – Sveti Ćirilo i Metodije.

Najuži krug rukovodstva Univerziteta, predvođen rektorom Milanom Kulićem, prisustvao je liturgiji u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Velјinama koju je služio Nјegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Poslije liturgije obavlјeno je lomlјenje slavskog kolača.

Svečana promocija doktoranada i svečana akademija odgođene su zbog aktuelne epidemiološke situacije izazvane virusom korona.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu bliži se značajnom jubileju – obilјežavanju 30 godina uspješnog rada.

Za protekle tri decenije, Univerzitet u Istočnom Sarajevu iznjedrio je brojne istaknute akademske građane – naučne radnike, umjetnike, profesore, javne ličnosti, koje svojim djelovanjem i društvenim angažmanom na najbolјi način promovišu sve njegove vrijednosti.

Opremlјeni smo najsavremenijim laboratorijama i opremom koja je u skladu sa najvišim akademskim standardima, po čemu smo postali prepoznatlјivi na evropskoj mapi visokoškolskih ustanova. Imamo razvijenu međunarodnu saradnju i postignuta brojna priznanja i nagrade u više oblasti svog djelovanja, u međunarodnim i svjetskim okvirima.

Svojim postojanjem i radom, najvažniji smo garant ostanka mladih na ovim prostorima i imamo obavezu, odgovornost i visoko razvijenu svijest da razvijanjem Univerziteta u Istočnom Sarajevu razvijamo i Republiku Srpsku u cjelini.

Sa čvrstom namjerom da nastavimo da unapređujemo svaki segment svog rada, vršimo promociju upisa u akademsku 2020/21. godinu, na 17 fakulteta i akademija i 120 studijskih programa, na sva tri ciklusa studija.