Најава догађаја: Едукација младих за пружање услуга финансијског савјетовања

На Економском факултету на Палама сутра ће почети реализација пилот-пројекта “Значај и могућности реализације истраживања финансијска писменост у савременим условима” с циљем омогућавања младима да унаприједе знање и компетенције како би лакше дошли до посла.

У реализацији овог пројекта учествују сарадници компаније “ОВБ” из Словачке коју је Економски институт одабрао за партнера јер су процијенили да су њихова искуства у највећој мјери аналогна процесима кроз које пролазе Република Српска и БиХ.

“Као први промотивни програм изабрали смо пилот-пројекат у оквиру којег ћемо едуковати незапослене, запослене, економисте да се оспособе за финансијске савјетнике”, саопштено је из Економског института Универзитета у Источном Сарајеву.

Примарни циљеви програма су усвајање савремених знања из области финансирања у обиму који кандидате квалификује за професионално пружање услуга финансијског савјетовања и презентација методологије едукације и искуства најреферентнијих партнера у овој области.

Програм ће бити реализован на Палама, у Бијељини и Брчком у оквиру организационих јединица Универзитета у Источном Сарајеву са по 50 до 70 полазника.

У оквиру програма Економски институт ради у сарадњи са “ОВБ холдингом”, мултинационалном компанијом која је присутна у 14 европских земаља са око 3.500.000 клијената и око 5.000 финансијских савјетника и представља најреферентнију пословну структуру у овој области у Европи.

Први курс едукације биће одржан на Економском факултету Универзитета Источно Сарајево на Палама сутра и у недјељу, 18. новембра, са почетком у 10.00 часова. /Срна/