Потписан споразум о сарадњи са Кубанским државним универзитетом из Краснодара из Руске Федерације

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић и ректор Кубанског државног универзитета из Краснодара из Руске Федерације проф. др Михаил Борисович Астапов данас су потписали споразум о сарадњи између двије високошколске установе.

Сарадња, која је остварена уз подршку српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића, подразумијева размјену студената, мобилност академског особља, заједнички истраживачки рад, организација научних догађаја, као и учешће у пројектима од обостраног интереса.

Ректори два јавна универзитета у свом обраћању, изразили су наду да ће потписивање овог споразума о сарадњи отворити нове могућности студентима и професорима оба универзитета.

Састанку су присустовали представници Града Источно Сарајево Јелена Скочо, самостални стручни сарадник за међународну сарадњу и Града Краснодара Алексеј Луговски, руководилац Одјељења за међународну и међуопштинску сарадњу, који су нагласили да ће ускоро бити званично успостављање трајног пријатељства између два града.