Ректор угостио чланове Камерног хора Музичке академије

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву проф. др Милан Кулић данас је у Ректорату угостио чланове Камерног хора Музичке академије, предвођене диригентом професором Радом Радовићем.

Камерни хор Музичке академије до сада је освојио бројне награде од којих се, у протеклој академској години, истичу златна медаља на Интернационалном хорском такмичењу “Леонардо да Винчи” одржаном у Фиренци у јулу прошле године у категорији универзитетских хорова и сребрна медаља у  категорији духовне музике.

Камерни хор годинама учествује на високорангираним хорским свјетским манифестацијама, такмичењима и фестивалима на којима је увијек освајао највећа одличја.

Смјер за црквену музику и појање Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, у оквиру којег је основан Камерни хор, једини је такав смјер на простору некадашње Југославије.

У наредном периоду чланове хора очекују бројна гостовања у земљи и иностранству.

Састанку су присустовали предсједник Управног одбора Универзитета проф. мр Сандра Ивановић, проректор за науку, истраживање и развој проф. др Јелена Крунић, проректор за наставу проф. др Владимир Владичић, проректор за међународну сарадњу и осигурање квалитета проф. др Марко Гутаљ и проректор за људске и материјалне ресурсе проф. др Радислав Лале.