На ФПЕ одржано дводневно такмичење у програмирању за младе

Тим “Devs”, који су чинили ученици ЈУ Техничке школе “Михајло Пупин” из Бијељине, побједник је другог Супернова “Hackathona“ који је 28. и 29. октобра одржан на Факултету пословне економије Бијељина.

Чланови побједничког тима представили су апликацију која олакшава претраживање едукативних материјала на неким од најпопуларнијих интернет платформи, као што су Udemy, Reddit, Google и друге.

„Наша апликација, између осталог, посједује и календар догађаја, гд‌је студенти и ђаци могу да упишу све термине за испите и слично, као и да добију нотификације када се ти испити одржавају“, рекао је Никола Илић, један од чланова овог тима.

Тим “Devs” освојио је награду у вриједности 1.500 КМ, а побједницима је награду уручио Дарио Тучић, директор Супернове, која је припремила овај новчани фонд.

Другопласирани су били чланови тима “Ocean’s Three”, а трећепласирани је тим “Error 404”, освојивши награде изненађења, односно награде у вриједности од 800 КМ за друго мјесто и 700 КМ за треће мјесто. Наградни фонд је обезбиједила Подручна привредна комора Бијељина, а награде је уручила директорица Славица Марковић.

Дводневно такмичење у програмирању за младе на тему “Унапређење дигиталног искуства у образовању: Идејна решења за побољшање интеракције са образовним институцијама и њиховим информационим системима,” организовали су Супернова, Подручна привредна комора Бијељина, Факултет пословне економије Бијељина и ЈУ Техничка школа “Михајло Пупин”.

Рјешења је оцијенио Стручни жири „Hackathona“ у чијем саставу су били експерти различитих области: директор Супернове Дарио Тучић, директорица Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић, декан Факултета пословне економије Бијељина Весна Петровић, помоћник директора ЈУ Техничке школе Михајло Пупин Бијељина Небојша Лукић и помоћник директора за дигиталну трансформацију у Суперновој Саша Бурић.

У ревијалном дијелу такмичења директор Супернове потписао је са деканом Факултета пословне економије Бијељина, као и са помоћником директора бијељинске ЈУ “Техничке школе “Михајло Пупин” споразуме о сарадњи у којима је дефинисана даља подршка студентима и ђацима у школовању, као и представљање Супернове као послодавца.

Организација другог Супернова „Hackathona“ имала је за циљ да се на једном мјесту окупе млади и талентовани људи како би развили идејна решења која ће побољшати свакодневно искуство корисника у образовном сектору, олакшавајући њихову интеракцију с образовним институцијама и повезаним информационим системима. Свим такмичарима уручене су захвалнице за учешће и симболични поклони.

Честитамо и захваљујемо свим учесницима другог Супернова „Hackathona“ – ваше идеје и преданост били су кључни за постизање успјеха овог догађаја!