На 66. Међународном београдском сајму књига представљена три издања Универзитета у Источном Сарајеву

На 66. Међународном београдском сајму књига промовисана су три издања Универзитета у Источном Сарајеву – монографија поводом 30 година Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, часопис Медицинског факултета “Биомедицинска истраживања” и књига “Одликовани и унапријеђени Југословенске војске у отаџбини 1941-1945”.

Ректор Универзитета проф. др Милан Кулић рекао је да Универзитет у Источном Сарајеву већ традиционално промовишсе издања на Београдском сајму књига, те да ове године читалачкој публици представља 203 нове публикације.

На промоцији, уприличеној данас на штанду Представништва Републике Српске у Србији, представљено је издање Института историјских наука „Одликовани и унапријеђени Југословенске војске у отаџбини 1941-1945“, аутора Верољуба Малетића и Дејана Ђерића. О издању су говорили проф. др Драга Мастиловић, пуковник Драган Крсмановић и аутори.

Промоцији су присустовали ректорски тим Универзитета у Источном Сарајеву, као и бројни угледни гости, професори и пријатељи Универзитета.

У понедјељак 23. октобра, промовисана су издања Медицинског факултета Универзитета у Источном Сарајеву: Монографија „30 година Медицинског факултета Фоча“, која представља драгоцјену збирку података о настанку и развоју ове установе и часопис ”Биомедицинска истраживања’ који постоји 13 година, а за то вријеме је објављено 26 бројева са око 300 радова.

О овим издањима, говорили су проф. др Синиша Ристић, проф. др Љубица Ђукановић и доц. др Адријан Сарајлија, а свечану промоцију својим присуством су увеличали и први ректор Универзитета у Источном Сарајеву академик Војислав Максимовић, као и проф. др Милена Максимовић. 

Штанд Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске др Жељко Будимир, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и министар просвјете и културе Жељка Стојичић, делегација Републике Француске, земље домаћина овогодишњег сајма.

Међународном београдском сајам књига ове године одржава се у периоду од 21. до 29. октобра под слоганом „Живеле књиге / Vive les livres“.